Over de club

VCT Terkoest Alken is een Limburgse voetbalploeg die speelt in 4de provinciale.

Het ontstaan van V.C.T. Terkoest Alken:

Tijdens een losse café babbel in Terkoest werd ooit het woord voetbalploeg opgehoest.Het bleef echter niet bij holle woorden, want VCT Terkoest werd op 11 juni 1969 geboren. Voluit staat VCT voor Voetbal Club Toekomst Terkoest Alken.

De stichters van toen waren Henri Willems, Albert Luyck, Roger Goris en Jozef Strouwen, waarvan Henri Willems en Albert Luyck reeds van ons heen zijn gegaan. Alles begon in de O.L. Vrouwstraat, op de scheiding Terkoest – Stevoort, waar ons éérste terrein gelegen was. Onze accommodatie bestond uit een eenvoudige kantine van zes op acht meter en houten kleedkamers van elk 2 meter breed en 6 meter lang.

Vanaf het begin werd er al aan jeugdwerking gedaan. Omdat de belangstelling zo groot was, waren we verplicht uit te kijken naar een andere locatie. Om die reden heeft in 1976 de gemeente Alken ons grond toegewezen op de Eikendreef.Met man en macht werd er gewerkt om de bestaande accommodatie uit te bouwen. Zo heeft men twee jaar lang moeten zwoegen en zweten om tot een infrastructuur te komen tot wat het nu is… en daar mag men best fier op zijn!

Men weet dat een club slechts in leven kan blijven als er geld in het laatje komt.Dit werd verwezenlijkt op verschillende manieren, zoals het organiseren van:

- eetdagen,
- kaartavonden,
- toernooien,
- sportspelen,
- kienavonden,
- fuiven, …

Hierbij vergeten wij niet al onze sponsors te danken. Ook zij leveren een grote bijdrage aan het verdere bestaan van onze club.VCT is een club met een zéér goede sfeer en onze spelers houden de goede faam in eer.Met zen allen zullen we als club altijd blijven werken en trachten ons stilaan maar zeker te versterken.

Evenementen

  • No events

 

alkreizen

 

penxten philips_natuursteen